Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Milyen óra a gázóra

2010.07.24

Videója már régen van és már kezdenek az agyára menni a tini nindzsa teknőcök. Tud felvenni is vele, meg átjászani, meg lassítani, meg minden. A szomszédban, ahol egy nagy lány lakik, számítógépezni szokott, amikor behívják. Az utcai harc a legjobb program, amiben egy kis szörnyeteg felfal mindenkit.

 

És otthon tudják fogni az összes holdat, és az “écsbéót” is. Neki nem minden film szokott tetszeni. Utoljára? Hát a Robotzsaru, meg a Terminátor kettő, de ezeket videón látta. Az a nagyfiú adta kölcsön neki, amelyik azzal a kis Hondával szokott járni. Az nyukájának Trabantja van, az apukája nagy buszt vezet, de azt csak ritkán látja, mert ritkán jön.

Kép

 

Most vettek otthonra egy igazi hifitornyot, csak azt még nem tudja kezelni és az anyukája fél, hogy elrontja, mint a múltkor a mikrohullámú sütőt. A telefont most cserélték ki üzenetrögzítősre, az állati klassz. Most, hogy jó idő van, sokat fog biciajozni a béemixszel, de eddig nem volt jó idő. Mindig kocsival jártak. Az anyu vitte őt az iskolába, meg érte ment, amikor vége volt a napközinek.

 

Egyszer, ahogy futott felfelé a garázsból – nemrégen laknak még itt az új lakásban – nénikbe, bácsikba ütközött a lépcsőházban. Egy nagy barna vasajtó előtt álltak és odanéztek be és arról beszéltek, hogy mennyit mutat és mennyit kell fizetni, és lehet, hogy rossz. Az ajtó mögött két furcsa ládika volt egymás fölött, zöldre festve, hosszúkás üveglap szemmel, számokkal. Volt két csőből lévő karjuk is. És csak néztek, néztek kifelé.

 

-         Ez mi? – kérdezte a fiúcska fura szörnyetegek láttán hirtelen megszeppenve a a nagy nyitott vasajtó előtt..

-         Gázóra – felelték azok és tovább már ügyet sem vetettek rá.

 

A gázórák meg, ott egymás alatt, csak bámultak a kifiúra furcsa kis ablakaikkal – hát hogyhogy nem látott még olyat, amilyenek ők? Egy makulányi gáz, egy kilózsúlnyi fűtőérték nem sok, annyi nem kattantotta meg szívük számlálószerkezetét. De ne csodálkozzunk: meleg nyári délután  volt, sütött a nap.

Kép